Speed '74

Model series start op vrijdag 18 oktober

Komende vrijdag 18 oktober zal de model series bij Speed’74 starten met een wedstrijd voor front engined GP machines uit de jaren ’50 en een race voor auto’s uit de zogenaamde Mini klassen.
Vanwege de verbouwing aan de baan kon het evenement van 13 september niet door gaan, en daarnaast zal het zaterdag event van 9 november niet doorgaan vanwege de beurs Ruhrslot te Duisburg.
Om die reden hebben we het bestuur via Desmond gevraagd of er op korte termijn een vrijdagavond voor het model racen gereserveerd mocht worden, en dat is dus vrijdag 18 oktober geworden. Hier een link naar de volledige kalender (klik hier).

Race 1: GP 50’s: (Klasse K)

In deze klasse wordt gereden met “front engined open wheel racecars” van 1947 t/m begin jaren 60 in de schaal 1/24. Het zijn de jaren van Ascari, Fangio, Gonzalez en Hawthorn. Dikke sigaren met de motor voorin, Alfa Romeo, Ferrari , Maserati, Mercedes, Talbot-Lago, Vanwall, en ga zo maar door.
Een fantastisch tijdperk om na te bootsen, mede omdat er best veel modellen van beschikbaar zijn.

Race 2: Mini-klasse, 2 en 4 zitters (Klasse G en H)

Daarnaast willen we een race rijden met de zogenaamde mini-klassen. De kleintjes hebben hun eigen circus, “Kampf der Zwerge” noemen ze dat in Duitsland. En ook in Goodwood zijn de races met Mini Coopers een voorbeeld van wat we na willen bootsen. Auto’s met een motorinhoud van maximaal 1000cc uit de periode 1950 – 1984 in de schaal 1/24 met een maximale breedte van 65 mm en maximale wielbasis (afstand tussen de assen) van 88 mm mogen deelnemen aan deze klasse.
De kleine modellen van BRM passen ook in dit veld en zijn bij deze race meer dan welkom.

Kalender model series 2024-2025

Hierbij gelijk een overzicht van de races die we komend seizoen willen rijden:

Vrijdagavond 18 oktober – Front engined Historic GP + mini race

Zaterdag 9 november – Slotcar Messe Ruhrslot te Duisburg
(laten we gezellig met elkaar een uitje naar Duitsland organiseren)

Vrijdagavond 29 november – Classic GT (klasse D+E)

Vrijdagavond 31 januari – Nascar (2 races)

Vrijdagavond 7 maart – Group C + Group 4/5

Zaterdag 29 maart – Classic Enduro (GT auto’s uit de 24h van Le Mans 1972)

Zaterdag 10 mei – American Saturday:  Pre War / CanAm / Nascar / 50’s clubrace (alles behalve Mercedes SL) en een Funrace met Hotrods en/of gepimpte sleeën

Vrijdagavond 20 juni – Group C + Group 4/5

Een handboek met een omschrijving van alle klassen hopen we op vrijdagavond 18 oktober te kunnen overhandigen. Iedereen veel succes met de voorbereidingen voor de races van dit seizoen!